Maru 123, jaki masz ty soft w tym columbusie, bo jakoś inaczej wyświetla niż u mnie
Stuknięcie przy hamowaniu silnikiem
Zwiń
X
-
Stuknięcie przy hamowaniu silnikiem
Dzisiaj w trakcie jazdy w korku zauważyłem coś dla mnie niepokojącego – przy powolnej jeździe na drugim biegu, gdy zwolnię pedał gazu czasami słychać ciche stuknięcie dochodzące tak jak mi się wydaje z lewej strony – występuje to nie zawsze chyba najczęściej przy wyższych obrotach i gdy gwałtownie zdejmę nogę z gazu.. Na innych biegach jest OK. Silnik ma dopiero przejechane 52 tys. Być może jest to normalna praca przekładni, podczas przejścia z przyspieszania na hamowanie silnikiem? Moja poprzednia Octavia I 1,9 TDI też chyba miała coś takiego, ale ona miała nalatane ponad 200 tys więc stwierdziłem, że może dlatego ma jakieś luzy.
Czy w waszych autach jest podobnie?
-
-
Poczytaj na forum na temat poduszki pod skrzynia biegow ( nie wiem jak to jest rozwiazane w O2 ale wymiana łapy w O1 czesto rozwiazywala podobne problemy)
PS: Prawdopodobnie bedzie to co innego ale polecam wylookac mocowanie motoru. :?Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc podłączę się do tematu. Nie sprawdzałem siebie jeszcze poduszki, ale mam CAŁE zawieszenie przednie wymienione za wyjątkiem tylnych tulei wahaczy (amortyzatory, sprężyny, łożyska amort.końcówki, łączniki, tuleje przednie itd).
Początkowo stuknięcie przy gwałtownym odpuszczeniu sprzęgła, a teraz po około 15 kkm również na dziurach potrafi stuknąć. Auto świeżo po przeglądzie. Sprawdzali zawieszenie - wszystkie luzy. Nie wiedzą co jest. Czekamy jak będzie można namierzyć dokładniejStuka po lewej stronie siedząc za kółkiem kierownicy.
Więc jak to nie jest poduszka to co?Skoda jako wół roboczy, Triumph dla zabawy
Komentarz
-
Komentarz